3 tips die zorgen voor een betere nachtrust

Hey allemaal!

Ik heb er nu al best een tijdje last van: slechte nachtrust. Ik ben een lichte slaper, word ook vroeg wakker, wat ervoor zorgt dat ik uitgeput wakker word. Ik werd er na een tijdje zo gek van dat ik opzoek ben gegaan naar tips. Vandaag deel ik de 3 beste tips met jullie voor als je slecht slaapt.

1. Oordopjes

F3936CCF-B386-46C1-91BB-A847C01F3A89.JPG

Met stipt op nummer 1: oordopjes. Ik gebruik nu al best een tijdje de waxbolletjes van Ohropax, die ik tijdens het slapen inhoud. Ik ben sowieso geen diepe slaper, dus van elk klein geluidje word ik wakker. Na één nacht hiermee slapen merkte ik het verschil al gelijk. Ik sliep dieper en werd minder snel wakker door geluiden om me heen. Je hoort nog wel je wekker als je deze oordopjes draagt, hoor.

2. Speciale thee drinken voordat je gaat slapen

203D8574-3DDF-46B1-B40E-076BB85D4A20.JPG

Als je van groene thee houdt, drink dat niet voor het slapen gaan! Er zit cafeïne in, wat er voor zorgt dat je nóg langer wakker ligt. Ik hou er wel van om voor het slapen thee te gaan drinken, dus ik ging op zoek naar theesmaken die hielpen bij het slapen gaan. Al snel kwam ik uit op 20 kruiden thee. Deze helpt bij mij erg goed en smaakt nog eens lekker ook! Ook kamille thee vind ik erg fijn. Dit kalmeert je, waardoor dit dus ook helpt voor het slapen gaan.

3. Op tijd offline gaan

Ik ben hier zelf ook schuldig aan, maar eigenlijk zou ik het zelf ook niet moeten doen. Vlak voordat ik ga slapen pak ik al snel mijn telefoon erbij. Nog wat YouTube video’s kijken, snappen met vriendinnen. Het felle licht van je telefoon zorgt ervoor dat je hersenen een seintje krijgen dat het nog geen nacht is. Daardoor maakt je lichaam geen melatonine aan, het hormoon die ervoor zorgt dat je slaperig wordt. Klinkt allemaal heel lastig, maar: zet 1 uur voordat je gaat slapen je telefoon uit.

Dat zijn de drie tips die mij geholpen hebben om enigszins iets beter te slapen. Ik hoop dat jullie hier ook wat aan hebben! Heel erg bedankt voor het lezen, ik spreek jullie zaterdag weer.

IMG_5120

5 gedachten over “3 tips die zorgen voor een betere nachtrust

Leave some love ★

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s