Another Blogging Tag

Hey allemaal!

Een tijdje geleden zag ik deze tag voorbij komen bij Tara en het leek me wel erg leuk om deze ook te doen. Dit is de allereerste keer dat ik een tag doe op mijn blog. Lees je met me mee?

1. Wat zou je aan je blog willen verbeteren en wat zou je zo willen houden?

Ik denk dat ik mijn lay-out toch anders wil hebben. Ik ben opzicht best een beetje tevreden over mijn lay-out, maar het is zeker nog niet hoe ik het wil hebben. Ook wil ik graag mijn productfotografie verbeteren. En ik zou ook erg graag vaker per week willen uploaden, maar ik kan daar op dit moment de tijd niet voor vinden. Wat ik zo zou willen houden? Dat weet ik eigenlijk niet. Ik vind m’n nieuwe logo wel leuk, dus die ga ik de komende tijd wel houden denk ik.

 

2. Doe je alles voor je blog alleen?

Ja, het schrijven van mijn artikels en foto’s maken doe ik allemaal zelf. Maar dat is wat ik juist zo leuk vind aan bloggen; het helemaal alleen opbouwen van de inhoud van mijn site. Je bepaalt zelf wat erop komt te staan, welke foto’s, welke content en wanneer.

 

3. Welk cijfer zou je je blog geven?

Op dit moment denk ik een 6,5. Ik ben best tevreden over mijn blog, maar ik zou graag een mooier en aantrekkelijkere lay-out hebben. En ik zou het liefst meer artikelen schrijven en posten, maar daar heb ik simpelweg geen tijd voor naast school.

 

4. Verdien je geld met bloggen?

Nee, op dit moment niet. Ik blog ook niet omdat ik er geld mee zou willen verdienen. Alhoewel het natuurlijk wel heel leuk zou zijn om van mijn hobby mijn werk te maken. Maar ik vraag me wel af of ik dat écht zou willen, er mijn baan van maken.

 

5. Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen?

Hmm, dat is wel een lastige. Ik denk dan toch dat ik wel eens geen inspiratie heb. Soms zit ik in een schrijfdipje en weet ik gewoon niet wat ik kan schrijven. En foto’s maken voor mijn Instagram vind ik af en toe wel lastig, want ik wil niet alleen maar flatlays posten.

 

6. Hoe vaak wordt je blog maandelijks bekeken?

Op dit moment minder dan eerst. Ik denk dat dat komt omdat ik het publiek weer voor me moet winnen, omdat ik zo lang niets heb gedaan met mijn blog. Ik blog morgen één maand, dus eigenlijk kan ik nog niet zo goed een maandelijkse impressie geven. Maar op het moment dat ik dit schrijf (24 januari), heb ik na 3 artikelen al iets meer dan 100 bezoekers gehad. En daar ben ik enorm blij mee.

 

7. Waardoor blijf je hangen op een blog en wanneer klik je weg?

Als ik zie dat iemand iets unieks heeft op z’n blog, blijf ik al snel een tijdje rondzwerven op het blog. Ik klik niet heel erg snel weg, volgens mij. Maar als ik foto’s zie van slechte kwaliteit of met lelijke belichting, kan ik me daar best een beetje aan storen. Wanneer de interpunctie of spelling van degene slecht is, klik ik trouwens wel snel weg.

 

8. Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie?

Tuurlijk heb ik wel eens gemaild of korte gesprekken gehad via Instagram met andere bloggers, maar ik heb eigenlijk met niemand regelmatig gesprekken.

 

9. Wat vind je van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?

Af en toe plaats ik wel eens foto’s van leuke momenten in mijn leven, maar ik deel bijvoorbeeld geen vervelende momenten. Er is informatie over mezelf die ik niet wil delen met de rest van de wereld. Ook heb ik geen foto’s van mijn volledige gezicht op mijn blog of Instagram staan, omdat ik dat liever niet wil. Het is toch iets veiliger en het kan zomaar zijn dat ik over een aantal jaar spijt heb van die ene foto die ik op internet heb gegooid. Alles op internet is voor eeuwig. Ook plaats ik niks over mijn blog gerelateerd aan mijn woonplaats of adres, maar dat is wel logisch.

 

10. Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?

Ik weet het eigenlijk niet, maar op dit moment wil ik nog lang niet stoppen. Sinds ik weer ben begonnen doe ik amper iets anders in m’n vrije tijd dan schrijven of productfoto’s maken. Ik hoop natuurlijk dat mijn schrijfstijl en fotografie dan verbeterd en dat ook mijn publiek langzaam zal groeien. En de laatste vraag; tja, dat is een lastige. Tuurlijk stop ik ooit met bloggen. Maar zal dat zijn op 18-jarige leeftijd of als ik een oud, verrimpeld vrouwtje bent? Ik weet het echt niet, haha. Ik denk dat ik stop als ik er geen energie meer van krijg en als het als een verplichting voelt.

 

11. Zou je je blog inruilen voor €50.000 euro?

Hmm… Je kan zoveel doen met €50.000 euro… Op dit moment zou ik het wel doen, ik kan toch een nieuw blog aanmaken. Ik heb nu nog niet zó’n groot bereik dat ik het niet zou doen, maar als ik ooit misschien een groter bereik ga hebben, zou ik het waarschijnlijk niet doen.

 

12. Welke dingen gebruik je om te bloggen?

Voor mijn blog gebruik ik onze laptop of computer, mijn Nikon D5300 en af en toe mijn moeders Canon G7X Mark II. That’s it!

 

Ik hoop dat jullie de allereerste tag op mijn blog leuk vonden. Ik vond het in ieder geval erg leuk om in te vullen.

Welke tag zouden jullie nog graag willen zien op mijn blog?

Dan wil ik je als laatst heel erg bedanken voor het lezen en dan hoop ik je snel terug te zien!

 

IMG_5120

Leave some love ★

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s