8 pagina ideeën voor in je Bullet Journal

Hey allemaal!

Bullet Journaling, je hebt er vast wel eens van gehoord. Of niet. Dit is mijn tweede artikel dat ik schrijf over Bullet Journaling, ik heb namelijk op 20 januari een ander artikel over dit onderwerp geschreven. Als je hier nog niet zoveel over weet, raad ik je aan om eerst dit artikel te lezen wat ik geschreven heb. Weet je het al wel, lees dan lekker door. In deze blogpost leg ik van alles uit over hoe je je Bullet Journal het leukst kan organiseren. Kijk je mee?

Wat zet je in een Bullet Journal?

Eigenlijk kan je helemaal zelf bepalen wat je erin doet, wat ik dus ook zo fijn vind. Je bepaalt zelf of je het als een planner of agenda gebruikt, of juist meer als een boek vol notities en belangrijke data. Hieronder heb ik een aantal leuke pagina’s opgesomd, die ik persoonlijk erg leuk vind om in je Bullet Journal te verwerken. De meeste namen van de pagina’s heb ik in het Engels geschreven, puur omdat dat leuker klinkt haha.

Alle foto’s die ik in dit artikel verwerkt heb, heb ik niet zelf gemaakt. Ze komen allemaal van We Heart It af. Wanneer je op de afbeelding klikt, zal je op de pagina komen waar de afbeelding vandaan komt.

 

Cover Pagina

Dit is de pagina waarmee ik begin als er een nieuwe maand aanbreekt. Hiermee zorg ik ervoor dat ik de maanden overzichtelijk en gescheiden houdt. Het hoeft niet allemaal zo creatief en uitbundig als op de foto’s hieronder, je kan ook gewoon simpel de maand in het midden van de pagina schrijven. Doe gewoon wat jij leuk en handig vindt! In dit geval is het jaartal geschreven, maar normaal schrijf je hier dus de maand op.

large.jpg

Monthly Spread

Daarna komt mijn Monthly Spread. Een Monthly Spread is hetzelfde als een maandoverzicht in een agenda, maar deze maak je dus helemaal hoe je hem zelf mooi en handig vindt. Hou je van veel ruimte om te schrijven? Dan maak je dus grote hokjes.

large-1.jpg

Habit Tracker

In een Habit Tracker hou je bij of je bepaalde dagelijkse taken uitvoert. Dan kan je denken aan genoeg water drinken, je kamer opruimen, geen geld uitgeven of op een bepaalde tijd gaan slapen. Wanneer je bijvoorbeeld genoeg water gedronken hebt, kleur je het vakje in. Zo heb je een goed maandelijks overzicht van de dagelijkse taken.

large-2.jpg

Mood Tracker

Ook hier hou je dagelijks iets bij, maar dan hoe je je voelt. Ben je die dag vrolijk of juist heel erg verdrietig en moe? Mood Trackers kan je op heel veel creatieve manieren maken, maar hou hoe jij het overzichtelijk vindt. Het moet natuurlijk niet teveel werk zijn om dagelijks aan te geven hoe je je die dag voelde.

large-3.jpg

Movies/Series To See

Dit is zeker geen noodzakelijke of hoognodige pagina, maar dat is eigenlijk wel met elke pagina die ik opschrijf. Zelf heb ik deze pagina wel in mijn Bullet Journal, maar dat is vooral zodat ik niet uren hoef te zoeken op Netflix naar een film, omdat ik dan al een overzicht heb van films of series die ik wil zien. Dit hoeft trouwens niet perse met films of series, maar dit kan ook met tv-programma’s. Maar misschien sprak dat al voor zichzelf. Ik heb deze pagina niet maandelijks in mijn Bullet Journal, simpelweg omdat ik niet héél veel films kijk en meestal maar één serie per keer kijk.

large-4.jpg

Netflix Tracker

Misschien denk je dat deze pagina best een beetje op de vorige lijkt, maar dat is niet zo. Deze tracker kan je gebruiken voor series of tv-programma’s die je op dat moment volgt. Je kan bijhouden welke seizoenen/afleveringen al bekeken hebt, wat dus erg makkelijk is, mocht je een tijdje je serie niet gekeken hebt en dus veel afleveringen moet terugkijken.

large-5.jpg

Wishlist

Ook dit is geen maandelijks voorkomende pagina in mijn Bullet Journal, maar het is wel een hele handige. Dit lijstje heeft me geholpen om makkelijk en snel een verlanglijstje samen te stellen voor Sinterklaas en Kerst. Zo hoef je niet uren op het internet te surfen, wanhopig op zoek naar een leuk cadeautje. Dus: schiet je iets te binnen wat je graag nog een keer zou willen kopen, schrijf het op!

large-6.jpg

Weekly Spread

Dit is de allerlaatste pagina die ik maak in mijn Bullet Journal (hebben jullie al bijgehouden hoe vaak ik Bullet Journal heb geschreven in dit artikel?), maar wel de meest belangrijke. Dít is je planner. Je schrijft dagelijks op wat je die dag moet doen, zodat je niet wekenlang met die ene taak in je hoofd rondloopt. Doordat je dit opschrijft is het erg motiverend om deze taak af te krijgen, omdat het zó goed voelt als je één van je taken mag doorstrepen.

large-7.jpg

 

Dit zijn de pagina’s die ik gebruik in mijn Bullet Journal, maar er zijn natuurlijk nog veel meer pagina’s die je erin kwijt kunt. Lijkt het je leuk om over meer pagina ideeën te lezen? Ik vind het zelf heel erg leuk om over Bullet Journaling te schrijven. Vond jij het leuk om te lezen? Laat dat dan zeker even weten, misschien schrijf ik dan wel regelmatiger over dit onderwerp.

Ik heb zelf een We Heart It collectie op mijn account, waar ik allemaal foto’s van Bullet Journaling in heb staan. Mocht je dat leuk vinden om te checken, klik dan hier.

Dan wil ik je bedanken voor het lezen! Ik hoop dat jullie het een beetje leuk en interessant vonden.

Wat vond je van dit artikel en moet ik vaker over Bullet Journaling schrijven? Misschien elke maand een blogpost van hoe ik die maand mijn Bullet Journal had ingericht? Let me know!

Until next time, Kayleigh.

bloglovin-icon     img_24328    Contact_vmc2015  Instagram-icon 15-2-twitter-png-picture

 

9 gedachten over “8 pagina ideeën voor in je Bullet Journal

Leave some love ★

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s