Wat heb je nodig om een Bullet Journal te beginnen?

Hey loves!

Wat leuk dat je de tijd neemt om mijn artikel te lezen. Dit artikel gaat over Bullet Journaling, iets waar ik nog nooit over geschreven heb. Maar, ik hóú van Bullet Journaling. Het zorgt ervoor dat ik alles doe wat ik moet doen, omdat ik gemotiveerd raak. Maar goed, meer ga ik nog niet over dit artikel verklappen. Lees je mee?

Wat is een Bullet Journal?

Wanneer je met een Bullet Journal begint, start je met een leeg notitieboekje. Een Bullet Journal is een soort planner of agenda, die je helemaal naar jouw smaak indeelt. Ik vind dat onwijs fijn. Hou je van maandelijkse planners of juist van wekelijkse planners? Hou je van een simpel design of juist heel erg kleurrijk en versierd? Je kan alles indelen hoe jij het zelf fijn vindt. In een Bullet Journal kan je dingen zetten zoals to-do lijstjes, kleine notities, afspraken, verjaardagen, boodschappenlijstjes, noem het maar op. Hieronder heb ik een lijstje gemaakt van spullen die je nodig hebt en ook wat leuke (niet perse nodige) extra’s. Let’s start!

Notitieboekje

Waar alles begint: een leeg notitieboekje. Dit kan zo groot of klein zijn zoals je wilt, dus dat maakt niet veel uit. Zelf vind ik een dotted notebook héél erg fijn. Een dotted notebook houdt in dat er kleine stipjes over de hele pagina staan, wat erg handig is voor rechte lijnen en titels die je recht moet schrijven. Mijn favoriete dotted notebook is de Leuchtturm 1917. Ook de beroemde/grote personen die aan Bullet Journaling doen, gebruiken 9 van de 10 keer de Leuchtturm 1917. Dit fijne notitieboekje heb je in allerlei mooie kleuren, die je o.a. bij Bol.com kunt bestellen. Niet geheel onbelangrijk: de bladzijdes zijn al genummerd. Waarschijnlijk hebben ze ook bij jouw dichtstbijzijnde boekwinkel een dotted notebook, want ik zag er laatst veel liggen bij de Bruna.

Leuchtturm-Expanded-Blog-3.jpg

Liners

De liners die ik het fijnst vind om te gebruiken, zijn de Staedtler Pigment Liners. Deze zijn beschikbaar in verschillende diktes, dus dat is heel handig. Ze drukken ook niet erg door in mijn Leuchtturm 1917, dus dit is een aanrader in combinatie met de Leuchtturm. Natuurlijk kan je ook gewoon goedkopere (en waarschijnlijk net zo goede) van de Hema of Bruna kopen. Toen ik net begon heb ik ook een hele tijd met deze fineliners van de Hema gewerkt, dus die zijn ook top.

91Kb5kSYBIL._SL1500_.jpg

Potloden, gum en lineaal

Dit is zéker nodig. Nou ja, als je niet gelijk met je liner in je Bullet Journal schrijft. Ik schets eerst alles met potlood, zodat ik zeker weet dat alles staat zoals ik wil. Een gum spreekt dan voor zichzelf, natuurlijk. Ook is een lineaal handig, voor strakke lijnen ofcourse. Hier heb ik geen bepaalde merken of favorieten van. Gewoon naar de Hema voor een set simpele potloden en een gum.

Brush Pens

Ik zelf doe veel aan kalligrafie/handlettering in mijn Bullet Journal. Als jij dat ook wilt gaan doen, zijn deze brush pens een musthave. Ik heb het over de Tombow Dual Brushes. Ze hebben ze in allerlei aparte kleuren. Ik ben zelf fan van de pastel kleuren, maar om te beginnen zou ik de primaire kleuren set bestellen. Deze kan je o.a. bij Bol.com bestellen. Ze zijn best aan de prijzige kant, maar het pigment is echt héél intens en je kan het voor meerdere dingen gebruiken. Omdat deze stiften op waterbasis zijn, kan je ze in combinatie met water als waterverf gebruiken.

0acf85df7567ebfaec49904d668d74c9.jpg

Washi Tape

Oké, dan zijn we nu een beetje aangekomen bij de leuke extra’s, die niet perse nodig zijn. Washi tape. Dat maakt alles beter. Er zijn zoveel soorten en kleuren washi tapes, de één nog leuker dan de ander. Ik heb hier geen favorieten van of bepaalde washi tapes die je écht moet hebben. Maar, de washi tapes van de Kruidvat van Diana’s Stationery lijn waren zó leuk. In 2016 had ze al eerder een lijn, maar sinds 16 januari ligt haar nieuwe lijn ook bij de Kruidvat.

large.jpg

Stiften

Ik gebruik vaak stiften in mijn Bullet Journal om doodles in te kleuren of om teksten te markeren. Ik gebruik de Crayola Supertips, die heel erg budget proof zijn en ook nog eens fijn. Ik heb deze bij Bol.com besteld, waar ze nu helaas niet leverbaar zijn.

6f43b55b9e9da6c107f71d23fcd6bb77.jpg

Waterverf/Aquarelverf

Waterverf (ook wel aquarelverf genoemd) is zo mooi om je Bullet Journal mee te ‘versieren’. Het is even oefenen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt kan het zo mooi zijn. Zelf heb ik geen aquarel setje, aangezien ik mijn Tombow Dual Brushes gebruik. Ik heb goede verhalen gehoord over deze waterverf, dus dat is wellicht een aanrader! Maar persoonlijk zou ik eerder de Tombow stiften kopen, omdat dat hetzelfde bedrag is én je er ook nog eens mee kan kalligraferen en tekenen.

large-2.jpg

Dat was het dan, mijn tweede blogpost. Ik vind het heerlijk om weer te bloggen en te uploaden.

Heb je zelf ook een Bullet Journal?

Oh ja en, over 31 januari komt nóg een blogpost online over Bullet Journaling. Dus check die zeker, als je dit een leuk artikel vond. In de tussentijd zal nog een blogpost online komen hoor, don’t worry. Bedankt voor het lezen!

Talk to you soon, Kayleigh.

bloglovin-icon     img_24328    Contact_vmc2015  Instagram-icon 15-2-twitter-png-picture

4 gedachten over “Wat heb je nodig om een Bullet Journal te beginnen?

Leave some love ★

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s